Menjar blanc actual

  • Programa: Sota terra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 l d'aigua
  • 500 g d'ametlla crua en pols o granet
  • 30-40 g de midó de blat de moro
  • 175 g de sucre
  • 1/2 pell de llimona
  • 1/2 pell de taronja
  • Canyella en pols

PREPARACIÓ

1. Tritureu l'ametlla amb l'aigua i deixeu la mescla a la nevera tota una nit. L'endemà, torneu-la a triturar i coleu-la (si la voleu més espessa, la podeu liquar). Ha de sortir, com a mínim, un litre de llet d'ametlla.

2. Poseu en un cassó la llet d'ametlla amb la pell de llimona, la de taronja i el sucre, i escalfeu-la una mica per tal que infusioni.

3. Diluïu una part de llet amb el midó i coeu tot el conjunt fins que arrenqui el bull i s'espesseixi.

4. Emplateu-ho i, un cop fred, serviu-lo decorat amb fruita vermella, canyella o ametlla torrada.

Anar al contingut