Menjar blanc actual
- Programa: Sota terra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 l d'aigua
- 500 g d'ametlla crua en pols o granet
- 30-40 g de midó de blat de moro
- 175 g de sucre
- 1/2 pell de llimona
- 1/2 pell de taronja
- Canyella en pols
PREPARACIÓ
1. Tritureu l'ametlla amb l'aigua i deixeu la mescla a la nevera tota una nit. L'endemà, torneu-la a triturar i coleu-la (si la voleu més espessa, la podeu liquar). Ha de sortir, com a mínim, un litre de llet d'ametlla.
2. Poseu en un cassó la llet d'ametlla amb la pell de llimona, la de taronja i el sucre, i escalfeu-la una mica per tal que infusioni.
3. Diluïu una part de llet amb el midó i coeu tot el conjunt fins que arrenqui el bull i s'espesseixi.
4. Emplateu-ho i, un cop fred, serviu-lo decorat amb fruita vermella, canyella o ametlla torrada.
2. Poseu en un cassó la llet d'ametlla amb la pell de llimona, la de taronja i el sucre, i escalfeu-la una mica per tal que infusioni.
3. Diluïu una part de llet amb el midó i coeu tot el conjunt fins que arrenqui el bull i s'espesseixi.
4. Emplateu-ho i, un cop fred, serviu-lo decorat amb fruita vermella, canyella o ametlla torrada.