Menja blanca de castanyes
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 8 racions:
- 300 g de castanyes torrades i pelades, sense les parts que s'hagin cremat
- pela de 1/2 llimona
- 300 g de llet condensada
- 350 g de llet sencera
- 30 g de midó
- 1 canó de canyella
- oli d'oliva
- 8 motlles per a flam, o tasses de cafè amb llet...
- Per a la salsa:
- 2 cullerades de cafè soluble
- 1/2 copeta de conyac
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
Preparació 10 min.
Cocció.: El que tardi a trencar la llet a bullir.
1. Si heu comprat les castanyes a la Castanyera, fareu aquestes postres més ràpidament. Si les heu comprat crues i les voleu torrar al forn, penseu que és millor no torrar-les tant com acostumen a fer-ho les castanyeres. Si voleu fer-ho directament amb castanyes crues, les haureu d'escaldar amb aigua per a poder-les pelar. En qualsevol dels dos últims casos serà més econòmic de fer.
2. Així doncs, quan tingueu les castanyes pelades, tritureu-les el màxim possible amb l'accessori picador del minipimer.
3. Reserveu 1/2 gotet de llet per a desfer el midó.
4. Barregeu la llet sencera amb la condensada, i poseu-ho a foc lent, afegint la canyella i la pela de llimona.
5. quan bulli, afegirem la llet amb el midó dissolt i deixarem que torni a bullir.
6. Al cap de 1/2 minut de fer-ho, retireu-ho del foc i tapeu durant 1/2 h. per tal de que s' infusionin els sabors.
7. Recobriu la part interior dels motlles amb l'oli d'oliva, aplicant-lo amb els dits, per tal de poder desmotllar el Menjar Blanc.
8. Coleu el contingut de la cassola al damunt dels motlles. Refredeu i refrigereu.
9. Per fer la salsa, poseu el sucre en un cassó i desfeu-lo amb un rajolí d'aigua a foc lent, com per a fer caramel. Quan comenci a brollar, afegiu el conyac i flamegeu fins que s'esvaeixin les flames. Deixeu reduir, i quan agafi textura de xarop, afegiu les 2 cullerades de cafè soluble, fora del foc. Deixeu refredar.
Cocció.: El que tardi a trencar la llet a bullir.
1. Si heu comprat les castanyes a la Castanyera, fareu aquestes postres més ràpidament. Si les heu comprat crues i les voleu torrar al forn, penseu que és millor no torrar-les tant com acostumen a fer-ho les castanyeres. Si voleu fer-ho directament amb castanyes crues, les haureu d'escaldar amb aigua per a poder-les pelar. En qualsevol dels dos últims casos serà més econòmic de fer.
2. Així doncs, quan tingueu les castanyes pelades, tritureu-les el màxim possible amb l'accessori picador del minipimer.
3. Reserveu 1/2 gotet de llet per a desfer el midó.
4. Barregeu la llet sencera amb la condensada, i poseu-ho a foc lent, afegint la canyella i la pela de llimona.
5. quan bulli, afegirem la llet amb el midó dissolt i deixarem que torni a bullir.
6. Al cap de 1/2 minut de fer-ho, retireu-ho del foc i tapeu durant 1/2 h. per tal de que s' infusionin els sabors.
7. Recobriu la part interior dels motlles amb l'oli d'oliva, aplicant-lo amb els dits, per tal de poder desmotllar el Menjar Blanc.
8. Coleu el contingut de la cassola al damunt dels motlles. Refredeu i refrigereu.
9. Per fer la salsa, poseu el sucre en un cassó i desfeu-lo amb un rajolí d'aigua a foc lent, com per a fer caramel. Quan comenci a brollar, afegiu el conyac i flamegeu fins que s'esvaeixin les flames. Deixeu reduir, i quan agafi textura de xarop, afegiu les 2 cullerades de cafè soluble, fora del foc. Deixeu refredar.