Menja blanca de castanyes

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 8 racions:
  • 300 g de castanyes torrades i pelades, sense les parts que s'hagin cremat
  • pela de 1/2 llimona
  • 300 g de llet condensada
  • 350 g de llet sencera
  • 30 g de midó
  • 1 canó de canyella
  • oli d'oliva
  • 8 motlles per a flam, o tasses de cafè amb llet...
  • Per a la salsa:
  • 2 cullerades de cafè soluble
  • 1/2 copeta de conyac
  • 50 g de sucre

PREPARACIÓ

Preparació 10 min.
Cocció.: El que tardi a trencar la llet a bullir.

1. Si heu comprat les castanyes a la Castanyera, fareu aquestes postres més ràpidament. Si les heu comprat crues i les voleu torrar al forn, penseu que és millor no torrar-les tant com acostumen a fer-ho les castanyeres. Si voleu fer-ho directament amb castanyes crues, les haureu d'escaldar amb aigua per a poder-les pelar. En qualsevol dels dos últims casos serà més econòmic de fer.

2. Així doncs, quan tingueu les castanyes pelades, tritureu-les el màxim possible amb l'accessori picador del minipimer.

3. Reserveu 1/2 gotet de llet per a desfer el midó.

4. Barregeu la llet sencera amb la condensada, i poseu-ho a foc lent, afegint la canyella i la pela de llimona.

5. quan bulli, afegirem la llet amb el midó dissolt i deixarem que torni a bullir.

6. Al cap de 1/2 minut de fer-ho, retireu-ho del foc i tapeu durant 1/2 h. per tal de que s' infusionin els sabors.

7. Recobriu la part interior dels motlles amb l'oli d'oliva, aplicant-lo amb els dits, per tal de poder desmotllar el Menjar Blanc.

8. Coleu el contingut de la cassola al damunt dels motlles. Refredeu i refrigereu.

9. Per fer la salsa, poseu el sucre en un cassó i desfeu-lo amb un rajolí d'aigua a foc lent, com per a fer caramel. Quan comenci a brollar, afegiu el conyac i flamegeu fins que s'esvaeixin les flames. Deixeu reduir, i quan agafi textura de xarop, afegiu les 2 cullerades de cafè soluble, fora del foc. Deixeu refredar.