Menestra de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Llorenç Sagarra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Mugaritz, Errenteria (Guipúscoa)
- Informació nutricional -Obre
Les verdures són font de fibra, vitamines i minerals i s'aconsella consumir-ne de 2 a 3 racions diàriesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 card vermell
- 1 api-rave (celerí)
- 100 g de bolets de primavera
- 1 manat de raves
- 2 carxofes
- 2 patates
- 2 pastanagues
- 1 manat d'alls tendres
- 1 manat d'espinacs tendres
- 1 manat de créixens
- 2 naps
- 1 c/s de farina
- brou de verdures
- un grapat d'ametlles crues
- alls
- oli d'oliva verge extra
- sal
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu les verdures i coeu-les per separat en la mateixa aigua bullent amb sal, tret dels cards, els espinacs, els créixens i els bolets.
Aneu-les traient del foc quan siguin grenyals, és a dir, no excessivament cuites i reserveu el brou resultant per lligar la salsa.
Mentrestant, netegeu els bolets amb cura, talleu-los i reserveu-los.
A continuació, amb l'ajuda d'un morter piqueu els alls i les ametlles. Quan estiguin picades, afegiu-hi l'oli d'oliva per fer una picada fluida.
Tot seguit, poseu la picada en una cassola i quan es comenci a sofregir afegiu-hi la farina. Després, a poc a poc aneu-hi afegint el brou, que ens farà una mena de salsa: una blanqueta. Seguidament, afegiu-hi les verdures, per ordre de consistència, i deixeu-les que s'amarin amb la salsa, durant una hora i mitja, mentre aneu sacsejant la cassola. Finalment, poseu-hi els espinacs, els cards i els créixens crus, els bolets i tireu-hi pel damunt el julivert picat.
I ja per acabar, ja podeu servir la menestra.
Aneu-les traient del foc quan siguin grenyals, és a dir, no excessivament cuites i reserveu el brou resultant per lligar la salsa.
Mentrestant, netegeu els bolets amb cura, talleu-los i reserveu-los.
A continuació, amb l'ajuda d'un morter piqueu els alls i les ametlles. Quan estiguin picades, afegiu-hi l'oli d'oliva per fer una picada fluida.
Tot seguit, poseu la picada en una cassola i quan es comenci a sofregir afegiu-hi la farina. Després, a poc a poc aneu-hi afegint el brou, que ens farà una mena de salsa: una blanqueta. Seguidament, afegiu-hi les verdures, per ordre de consistència, i deixeu-les que s'amarin amb la salsa, durant una hora i mitja, mentre aneu sacsejant la cassola. Finalment, poseu-hi els espinacs, els cards i els créixens crus, els bolets i tireu-hi pel damunt el julivert picat.
I ja per acabar, ja podeu servir la menestra.