Melmelada de préssec amb vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 kg de préssec
- 1'1 kg de sucre
- 1 canó de vainilla
- suc de mitja llimona
PREPARACIÓ
Per a fer aquesta melmelada, comenceu escaldant els préssecs.
Un cop escaldats, passeu-los per aigua freda, peleu-los i talleu-los. Tot seguit, poseu-los en un bol i afegiu-hi el sucre (700 g-1 kg de sucre per quilo de fruita). Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la barreja i poseu el suc en un cassó al foc, durant uns 5 o 7 minuts. Ha d'arribar a 110 graus, i heu de vigilar que no s'enganxi. Quan tingueu el xarop a punt, aboqueu-hi el préssec, el suc de llimona i la vainilla. Deixeu-ho coure uns 5-10 minuts. Finalment, ompliu un pot (prèviament esterilitzat) amb la melmelada i tanqueu-lo bé. Heu de tenir en compte que tots els estris que feu servir han d'estar esterilitzats (bullits uns 3 minuts). Un cop omplerts els pots, poseu-los al bany maria durant 1/4 d'hora. L'aigua ha de sobrepassar els pots uns 2 cm.
Un cop escaldats, passeu-los per aigua freda, peleu-los i talleu-los. Tot seguit, poseu-los en un bol i afegiu-hi el sucre (700 g-1 kg de sucre per quilo de fruita). Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la barreja i poseu el suc en un cassó al foc, durant uns 5 o 7 minuts. Ha d'arribar a 110 graus, i heu de vigilar que no s'enganxi. Quan tingueu el xarop a punt, aboqueu-hi el préssec, el suc de llimona i la vainilla. Deixeu-ho coure uns 5-10 minuts. Finalment, ompliu un pot (prèviament esterilitzat) amb la melmelada i tanqueu-lo bé. Heu de tenir en compte que tots els estris que feu servir han d'estar esterilitzats (bullits uns 3 minuts). Un cop omplerts els pots, poseu-los al bany maria durant 1/4 d'hora. L'aigua ha de sobrepassar els pots uns 2 cm.