Melmelada de préssec amb vainilla

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 kg de préssec
  • 1'1 kg de sucre
  • 1 canó de vainilla
  • suc de mitja llimona

PREPARACIÓ

Per a fer aquesta melmelada, comenceu escaldant els préssecs.
Un cop escaldats, passeu-los per aigua freda, peleu-los i talleu-los. Tot seguit, poseu-los en un bol i afegiu-hi el sucre (700 g-1 kg de sucre per quilo de fruita). Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la barreja i poseu el suc en un cassó al foc, durant uns 5 o 7 minuts. Ha d'arribar a 110 graus, i heu de vigilar que no s'enganxi. Quan tingueu el xarop a punt, aboqueu-hi el préssec, el suc de llimona i la vainilla. Deixeu-ho coure uns 5-10 minuts. Finalment, ompliu un pot (prèviament esterilitzat) amb la melmelada i tanqueu-lo bé. Heu de tenir en compte que tots els estris que feu servir han d'estar esterilitzats (bullits uns 3 minuts). Un cop omplerts els pots, poseu-los al bany maria durant 1/4 d'hora. L'aigua ha de sobrepassar els pots uns 2 cm.
Anar al contingut