Mel i mató
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 2 l de llet
- la pela de 1/2 llimona
- vinagre
- mel
- nous i pinyons
PREPARACIÓ
Per fer aquestes postres, comenceu bullint la llet, amb la pela de 1/2 llimona, i durant 10 minuts.
Passat aquest temps, traieu la llet del foc i deixeu-la refredar fins que estigui a una temperatura de 70 graus, que és la temperatura adequada perquè pogueu tallar-la. Per tallar la llet, podeu tirar-hi vinagre de mica en mica fins que es talli, o bé podeu fer servir quall. Deixeu refredar la llet durant força hores, com més millor, així el mató s'amararà bé del xerigot (part aquosa de la llet) i quedarà més tou. Passades aquestes hores, traieu la pela de la llimona, coleu el mató i poseu-lo en un motlle especial per escórrer mató, fins que s'hagi desprès de tota l'aigua. Podeu servir-lo cobert amb mel, i decorat amb pinyons i nous.
Passat aquest temps, traieu la llet del foc i deixeu-la refredar fins que estigui a una temperatura de 70 graus, que és la temperatura adequada perquè pogueu tallar-la. Per tallar la llet, podeu tirar-hi vinagre de mica en mica fins que es talli, o bé podeu fer servir quall. Deixeu refredar la llet durant força hores, com més millor, així el mató s'amararà bé del xerigot (part aquosa de la llet) i quedarà més tou. Passades aquestes hores, traieu la pela de la llimona, coleu el mató i poseu-lo en un motlle especial per escórrer mató, fins que s'hagi desprès de tota l'aigua. Podeu servir-lo cobert amb mel, i decorat amb pinyons i nous.