Mazamorra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pa és un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, conté proteïnes vegetals, és pobre en greixos i s'hauria de prendre diàriament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la sopa
250 g de pa
100 g d'ametlla crua llargueta
3 grans d'all
2 cullerada de vinagre de xerès
420 g aigua mineral
200 g oli OVE
sal
Per a la cobertura
4 ous
olives de Kalamata (gregues)
50 g d'ametlla
encenalls de pernil ibèric d'aglà
julivert
oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem a la nevera un bol amb aigua i glaçons.
- Tallem el pa i el pesem.
- El posem al got de la batedora.
- Escaldem l'all que prèviament hi hem tret el germinat.
- Posem al got de la batedora el vinagre de xerès i l'oli OVE.
- Canviem l'aigua i escaldem un altre cop l'all.
- Afegim al got els 25 g d'ametlla, aigua, oli OVE i un polsim de sal.
- Escaldem l'all per tercera i última vegada. Prèviament haurem tornat a canviar l'aigua.
- Afegim l'all al got de la batedora i ho triturem.
- Si cal, hi afegim més aigua o oli fins que aconseguim textura.
- Posem un pot al foc amb un raig de vinagre, sal, aigua i els 4 ous. Ho fem bullir 6 min.
- Traiem el bol amb glaçons de la nevera i tallem la cocció dels ous. Els pelem.
- Traiem els pinyols de les olives i les piquem.
- Esmicolem una mica els altres 25 grams d'ametlles amb el morter. Les posem en una paella al foc amb una mica d'oli suau i les fregim.
- Piquem julivert i servim en un bol petit la mazamorra, les olives picades, l'ametlla fregida trencada, els encenalls de pernil, una mica de julivert, l'ou tallat per la meitat i un raig d'oli OVE.