Mazamorra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El pa és un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, conté proteïnes vegetals, és pobre en greixos i s'hauria de prendre diàriament.

INGREDIENTS

  • Per fer la sopa

     

    250 g de pa

    100 g d'ametlla crua llargueta

    3 grans d'all

    2 cullerada de vinagre de xerès

    420 g aigua mineral

    200 g oli OVE

    sal

     

    Per a la cobertura

     

    4 ous 

    olives de Kalamata (gregues)

    50 g d'ametlla 

    encenalls de pernil ibèric d'aglà

    julivert

    oli OVE

PREPARACIÓ

- Posem a la nevera un bol amb aigua i glaçons.

- Tallem el pa i el pesem.

- El posem al got de la batedora.

- Escaldem l'all que prèviament hi hem tret el germinat.

- Posem al got de la batedora el vinagre de xerès i l'oli OVE.

- Canviem l'aigua i escaldem un altre cop l'all.

- Afegim al got els 25 g d'ametlla, aigua, oli OVE i un polsim de sal.

- Escaldem l'all per tercera i última vegada. Prèviament haurem tornat a canviar l'aigua.

- Afegim l'all al got de la batedora i ho triturem.

- Si cal, hi afegim més aigua o oli fins que aconseguim textura.

- Posem un pot al foc amb un raig de vinagre, sal, aigua i els 4 ous. Ho fem bullir 6 min.

- Traiem el bol amb glaçons de la nevera i tallem la cocció dels ous. Els pelem.

- Traiem els pinyols de les olives i les piquem.

- Esmicolem una mica els altres 25 grams d'ametlles amb el morter. Les posem en una paella al foc amb una mica d'oli suau i les fregim.

- Piquem julivert i servim en un bol petit la mazamorra, les  olives picades, l'ametlla fregida trencada, els encenalls de pernil, una mica de julivert, l'ou tallat per la meitat i un raig d'oli OVE.