Mató de Cerdanya amb sopa de mel i romaní
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eulàlia Ordeig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel balneari Sant Vicenç, Els banys de Sant Vicenç (el Pont de Bar)
INGREDIENTS
- 150 dc de mel
- 150 dc d'aigua
- 1 full de gelatina
- 400 g de mató de Bor de Cerdanya
- 1 branqueta de romaní
- 12 nous
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de suc de llimona
- pinyons torrats
- maduixots
PREPARACIÓ
Per fer la sopa, poseu en un cassó l'aigua, la mel i la branqueta de romaní.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el full de gelatina remullat, remeneu-ho bé i deixeu-ho bullir una mica més. Després, coleu-la i deixeu-la refredar a la nevera 2 o 3 hores.
Mentrestant, en una paella amb una gota d'oli, torreu els pinyons.
A continuació, poseu en una altra paella una cullerada de sucre i una de suc de llimona. Quan el sucre s'hagi desfet, caramel·litzeu-hi les nous.
Tot seguit, ompliu un motllo rodó amb el mató.
I ja per acabar, desemmotlleu el mató al centre del plat, fiqueu-hi els maduixots tallats a tires, els pinyons i les nous per sobre i poseu-hi la sopa al voltant.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el full de gelatina remullat, remeneu-ho bé i deixeu-ho bullir una mica més. Després, coleu-la i deixeu-la refredar a la nevera 2 o 3 hores.
Mentrestant, en una paella amb una gota d'oli, torreu els pinyons.
A continuació, poseu en una altra paella una cullerada de sucre i una de suc de llimona. Quan el sucre s'hagi desfet, caramel·litzeu-hi les nous.
Tot seguit, ompliu un motllo rodó amb el mató.
I ja per acabar, desemmotlleu el mató al centre del plat, fiqueu-hi els maduixots tallats a tires, els pinyons i les nous per sobre i poseu-hi la sopa al voltant.