Mató de Cerdanya amb sopa de mel i romaní

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Eulàlia Ordeig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel balneari Sant Vicenç, Els banys de Sant Vicenç (el Pont de Bar)

INGREDIENTS

  • 150 dc de mel
  • 150 dc d'aigua
  • 1 full de gelatina
  • 400 g de mató de Bor de Cerdanya
  • 1 branqueta de romaní
  • 12 nous
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • pinyons torrats
  • maduixots

PREPARACIÓ

Per fer la sopa, poseu en un cassó l'aigua, la mel i la branqueta de romaní.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el full de gelatina remullat, remeneu-ho bé i deixeu-ho bullir una mica més. Després, coleu-la i deixeu-la refredar a la nevera 2 o 3 hores.

Mentrestant, en una paella amb una gota d'oli, torreu els pinyons.

A continuació, poseu en una altra paella una cullerada de sucre i una de suc de llimona. Quan el sucre s'hagi desfet, caramel·litzeu-hi les nous.

Tot seguit, ompliu un motllo rodó amb el mató.

I ja per acabar, desemmotlleu el mató al centre del plat, fiqueu-hi els maduixots tallats a tires, els pinyons i les nous per sobre i poseu-hi la sopa al voltant.