Matapa (Pollastre amb verdures i cacauets) - Moçambic
- Programa: Karakia
- Cuina: Jose Julio Tomás "Childo", Barcelona
INGREDIENTS
- pollastre
- matapa (fulles de mandioca picades)
- 3 tasses de cacauets
- tomàquets madurs
- pastanagues
- ceba tendra
- pebrot
- coco ratllat
- 2 l d'aigua
- gambetes seques
PREPARACIÓ
Deixeu els cacauets en remull amb aigua durant mitja hora. Després escorreu-los (guardeu-ne l'aigua) i trinxeu-los. Afegiu la meitat d'aquesta aigua als cacauets i torneu-los a trinxar. Coleu-los i guardeu aquesta mena d'aigua del premsat i repetiu l'operació amb la resta de l'aigua. Reserveu els cacauets trinxats i amb aquesta mena d'aigua que n'heu obtingut coeu-ho, durant mitja hora o tres quarts (tot dependrà de les quantitats que en vulgueu preparar), el pebrot, la pastanaga, els tomàquets i la ceba tendra, tot tallat a trossos petits.
Gairebé al final de la cocció de les verdures, incorporeu-hi unes quantes cullerades de coco ratllat que, amb els cacauets, dóna al plat un "toc africà" molt característic.
Afegiu-hi una grapat de gambetes seques i unes quantes cullerades de matapa per condimentar-ho i els talls de pollastre. Remeneu-ho de tant en tant i, quan el pollastre sigui cuit, ja ho podreu servir. Aquest és un plat que s'acostuma a menjar acompanyat amb una mica d'arròs blanc.
Gairebé al final de la cocció de les verdures, incorporeu-hi unes quantes cullerades de coco ratllat que, amb els cacauets, dóna al plat un "toc africà" molt característic.
Afegiu-hi una grapat de gambetes seques i unes quantes cullerades de matapa per condimentar-ho i els talls de pollastre. Remeneu-ho de tant en tant i, quan el pollastre sigui cuit, ja ho podreu servir. Aquest és un plat que s'acostuma a menjar acompanyat amb una mica d'arròs blanc.