Matapa (Pollastre amb verdures i cacauets) - Moçambic

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jose Julio Tomás "Childo", Barcelona

INGREDIENTS

  • pollastre
  • matapa (fulles de mandioca picades)
  • 3 tasses de cacauets
  • tomàquets madurs
  • pastanagues
  • ceba tendra
  • pebrot
  • coco ratllat
  • 2 l d'aigua
  • gambetes seques

PREPARACIÓ

Deixeu els cacauets en remull amb aigua durant mitja hora. Després escorreu-los (guardeu-ne l'aigua) i trinxeu-los. Afegiu la meitat d'aquesta aigua als cacauets i torneu-los a trinxar. Coleu-los i guardeu aquesta mena d'aigua del premsat i repetiu l'operació amb la resta de l'aigua. Reserveu els cacauets trinxats i amb aquesta mena d'aigua que n'heu obtingut coeu-ho, durant mitja hora o tres quarts (tot dependrà de les quantitats que en vulgueu preparar), el pebrot, la pastanaga, els tomàquets i la ceba tendra, tot tallat a trossos petits.
Gairebé al final de la cocció de les verdures, incorporeu-hi unes quantes cullerades de coco ratllat que, amb els cacauets, dóna al plat un "toc africà" molt característic.
Afegiu-hi una grapat de gambetes seques i unes quantes cullerades de matapa per condimentar-ho i els talls de pollastre. Remeneu-ho de tant en tant i, quan el pollastre sigui cuit, ja ho podreu servir. Aquest és un plat que s'acostuma a menjar acompanyat amb una mica d'arròs blanc.
Anar al contingut