Matambre (Vedella farcida) - Argentina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Àngel Gianfrancesco, Manresa

INGREDIENTS

  • 1 matambre (el tall de sota les costelles) d'1 kg o 1'5 kg
  • cansalada viada
  • pebre negre
  • ají mòlt
  • orenga
  • sal
  • aigua
  • 2 pastanagues
  • 3 ous durs

PREPARACIÓ

De primer cal que netegeu bé el tall del greix que pugui portar.
Esteneu-lo i condimenteu-lo amb sal, pebre, orenga i ají mòlt.
A sobre, poseu-hi uns quants talls de cansalada viada, les pastanagues i els ous durs.
Enrotlleu la carn amb molta cura per evitar que els ingredients del farciment s'escapin i lligueu el rotllo de carn amb fil d'empalomar.
En una olla ampla escalfeu-hi força aigua, enriquida amb una mica de brou (o, si no en teniu, aigua amb sal) i, quan bulli, introduïu-hi el rotllo de matambre (l'aigua ha de cobrir la carn).
Deixeu que hi cogui fins que sigui tendre i ja el tindreu a punt.
Abans de tallar-lo és millor que el deixeu refredar uns 10 minuts.