Mashi (Farcellets de carn i arròs) - Egipte

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Said Moustafa, Barcelona

INGREDIENTS

  • fulles de parra o de col

  • carabassons
  • carn picada de vedella
  • ceba
  • arròs
  • oli d'oliva
  • tomàquet
  • pebre negre
  • barreja d'espècies (pebre de Jamaica, nou moscada...)
  • sal

PREPARACIÓ

Prepareu la barreja del farciment fent un sofregit de ceba i tomàquet. Després afegiu la carn picada de vedella al sofregit, condimenteu-la al vostre gust i deixeu que cogui una bona estona.
Un cop tingueu el sofregit de carn llest, deixeu-lo refredar i barregeu-hi uns quants grapats d'arròs cru.
Retireu les fulles exteriors de la col, més dures, i reserveu-les. Escaldeu la resta de fulles més tendres durant uns minuts.
Talleu els carabassons en porcions de més o menys 6-8 cm i buideu-les. Reserveu-ne la polpa per alguna altra preparació i farciu els trossos de carabassó.
Esteneu les fulles de parra o de col i aneu-les farcint amb la barreja de carn i arròs. Tingueu present que l'arròs, en coure's, augmenta de volum; convé, doncs, que emboliqueu els farcellets sense preme'ls excessivament perquè no es trenquin.
Col·loqueu unes quantes fulles de col de les que teniu reservades a la base de l'olla; això servirà perquè els farcellets no s'enganxin.
Aneu posant els farcellets dins l'olla, l'un al costat de l'altre, però sense que quedin massa estrets. Aboqueu-hi un o dos gots d'aigua (depèn de la quantitat de farcellets que hi hagueu posat) i tapeu-los amb més fulles de col o amb paper d'alumini.
Feu-ho coure a foc molt fluix durant més o menys una hora i ja tindreu els mashi a punt.