Mashed carrot, potato and parsnip (Puré de pastanaga, patata i xirivia) - comtat de Wicklow, Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Liam Orr, Barcelona

INGREDIENTS

  • pastanagues
  • patates
  • xirivies
  • pebre negre
  • mantega
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu les patates, pastanagues i xirivies. Feu-les coure al vapor. Això farà que mantinguin més el seu sabor i no quedin tan aigualides.
Un cop cuites, salpebreu-les al vostre gust i afegiu-hi un bon tros de mantega. Aixafeu-les a mà (amb un estri especial per aixafar patates o amb un forquilla) fins que tingueu un puré consistent. Si utilitzéssiu el túrmix, el puré quedaria massa desfet, aigualit.

Podeu servir aquest puré com a acompanyament d'un plat de carn marinada (vegeu recepta a part), tot i que els irlandesos el consideren un primer plat per si mateix.