Mashed carrot, potato and parsnip (Puré de pastanaga, patata i xirivia) - comtat de Wicklow, Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Liam Orr, Barcelona
INGREDIENTS
- pastanagues
- patates
- xirivies
- pebre negre
- mantega
- sal
PREPARACIÓ
Peleu i trossegeu les patates, pastanagues i xirivies. Feu-les coure al vapor. Això farà que mantinguin més el seu sabor i no quedin tan aigualides.
Un cop cuites, salpebreu-les al vostre gust i afegiu-hi un bon tros de mantega. Aixafeu-les a mà (amb un estri especial per aixafar patates o amb un forquilla) fins que tingueu un puré consistent. Si utilitzéssiu el túrmix, el puré quedaria massa desfet, aigualit.
Podeu servir aquest puré com a acompanyament d'un plat de carn marinada (vegeu recepta a part), tot i que els irlandesos el consideren un primer plat per si mateix.
Un cop cuites, salpebreu-les al vostre gust i afegiu-hi un bon tros de mantega. Aixafeu-les a mà (amb un estri especial per aixafar patates o amb un forquilla) fins que tingueu un puré consistent. Si utilitzéssiu el túrmix, el puré quedaria massa desfet, aigualit.
Podeu servir aquest puré com a acompanyament d'un plat de carn marinada (vegeu recepta a part), tot i que els irlandesos el consideren un primer plat per si mateix.