Maschi (Hortalisses farcides) - Sudan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Sayid Abdel Karim, Barcelona

INGREDIENTS

  • carn picada
  • tomàquets madurs
  • cebes dolces (de Figueres)
  • carbassons
  • albergínies
  • pebrots vermells
  • pinyons
  • comí en pols
  • canyella en pols
  • sucre
  • alls
  • sal i oli

PREPARACIÓ

En una cassola amb un raig d'oli, sofregiu-hi el tomàquet ratllat; si no voleu tenir tanta feina, podeu fer servir tomàquet triturat de llauna. Saleu-ho al vostre gust i afegiu-hi una mica de sucre perquè perdi l'acidesa. Condimenteu-ho amb una mica de canyella en pols i una mica de comí mòlt. Aneu-ho remenant de tant en tant. Peleu i trinxeu les cebes; sofregiu-les en una cassola amb un raig d'oli. Quan s'hagin enrossit, afegiu a la cassola la carn picada. Salpebreu-ho i condimenteu-ho amb comí mòlt. Un cop tingueu la carn picada sofregida, afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho. Després incorporeu a la cassola la salsa de tomàquet. Barregeu-ho tot i remeneu-ho de tant en tant. Matxuqueu uns quants alls en un morter amb una mica de sal perquè no saltin. Afegiu-los a la cassola, remeneu-ho i retireu la cassola del foc. En una paella amb un rajolí d'oli, fregiu-hi un grapat de pinyons. Un cop daurats, afegiu-los a la cassola de la carn picada. Talleu els caps de les hortalisses i buideu-les amb cura perquè no se'n foradi la pell. Reserveu-ne la polpa. Després, farciu-les amb el sofregit de carn picada que teniu reservat. Poseu les hortalisses farcides en una safata i coeu-les al forn durant uns 15 minuts; també les podeu coure al microones. Tingueu en compte de no omplir-les excessivament perquè l'arròs que heu barrejat amb la carn picada augmenta de volumun cop cuit. Peleu i talleu fina una ceba grossa. Barregeu-la amb la polpa de carbassó i d'albergínia que teniu reservat. Poseu-ho en una safata amb un raig d'oli i enforneu-ho uns 10 minuts. Després poseu-hi les hortalisses a sobre i aboqueu-hi unes quantes cullerades de salsa de tomàquet pel damunt. Tapeu la safata amb paper d'alumini, enforneu-ho uns 15 minuts més i ja ho podreu servir.