Marmita de llamàntol

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Maria Covalea
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Majó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 250 g de calamars
  • 2 llamàntols de 1/2 kg
  • 2 culleradetes d'all i julivert
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 300 g de tomàquet triturat
  • 660 g d'arròs
  • sal
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 2 l de brou de peix

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu els calamars trossejats en una paella amb oli calent.
Quan agafin color, afegiu-hi dues culleradetes d'all i julivert. Remeneu-ho i incorporeu-hi el pebre vermell. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el tomàquet triturat, que haureu sofregit prèviament. Tot seguit, barregeu-ho i incorporeu-hi l'arròs bomba. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el brou de peix de roca. A continuació, incorporeu-hi dues culleradetes de sal i els llamàntols. Remeneu-ho i deixeu-ho coure 12 minuts aproximadament. Quan hagin passat els 12 minuts, ja podeu servir el plat.