Maridatge de cava amb tàrtar de cranc reial

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 ampolla de cava
  • 1 llauna petita de cranc reial
  • 1/2 poma àcida Granny Smith
  • 1 ceba petita
  • 1/2 magrana
  • 8 fulles d'enciam vermell
  • gotes de salsa Worcestershire
  • 1/2 alvocat madur
  • gotes de suc de llimona
  • 2 gambes vermelles i grosses
  • oli de gambes

PREPARACIÓ

1. Traieu els grans de magrana colpejant-la per la part de la pell amb la mà d'un morter, al damunt d'un bol que empari, per diàmetre, la 1/2 magrana. (Aneu amb cura, els pigments del suc de la magrana taquen molt la roba).
2. Piqueu la ceba tendra al més fina possible.
3. Desfeu la carn de cranc amb els dits, sense el seu líquid, que també guardareu, oi?
4. Netegeu les fulles d'enciam, i quedeu-vos amb la part més fosca i arrissada. Reserveu-les.
5. Peleu la poma i talleu-la a dauets petits. Reserveu-la amb aigua i llimona, així no es tornarà negra i no perdrà la seva acidesa.
6. Poseu al got de la batedora la polpa d'alvocat, i tritureu-lo amb l'aigua de conserva de la carn del cranc. Un cop tingueu una crema homogènia, munteu, sense deixar de triturar, amb l'oli de gambes (que si no teniu, haureu de fer fregint els caps de les gambes en oli de gira-sol, i deixant-ho refredar abans d'afegir-ho).
7. Peleu les gambes i talleu-les a trossets, però guardeu les cues per a decorar el plat.
8. En un bol d'acer, barregeu tots els ingredients excepte l'emulsió d'alvocat i les cues de les gambes. Saleu-ho. Mulleu-ho amb una mica d'oli de gambes.
9. Prepareu 2 copes semblants a les que s'usen per fer gelat. Al fons, poseu-hi una o dues cullerades de salsa d'alvocat. Al damunt, el contingut del bol, o sigui, el tàrtar, i per decorar, les cues de les gambes mirant enfora.