Manti (Farcellets de carn i carabassa) - Almaty, Kazakhstan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elmira Abdikanova, Vic

INGREDIENTS

  • 300 g de farina
  • 1 ou
  • aigua
  • sal
  • Per al farcit:
  • 200 g de carabassa
  • 1 ceba
  • 1/2 kg de carn picada de vedella
  • pebre negre
  • sucre
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Poseu la farina en un bol, afegiu-hi l'ou i una mica de sal i aneu-hi abocant aigua, de mica en mica, mentre ho pasteu (tanta aigua com la farina admeti). Quan tingueu la massa amb una textura compacta i gens enganxosa, reserveu-la.
Peleu la carabassa i talleu-la a daus molt petits. Feu el mateix amb la ceba.
En un bol de mida grossa, barregeu-hi la carabassa, la ceba i la carn picada. Condimenteu-ho amb una culleradeta de sal i un parell de sucre i pebre negre al vostre gust. Remeneu-ho perquè tot plegat quedi ben adobat i reserveu-ho.
Escampeu farina per sobre del marbre i feu boletes de massa, de la mida d'una nou. Aneu-les aplanant amb el corró fins que us quedin uns discos de pasta ben prims i d'uns 12 cm de diàmetre.
Poseu a cada peça de pasta una cullerada del farciment que teniu reservat i tanqueu-la com si féssiu un farcellet, doblegant-la per la meitat (us quedarà com una cresta) i després els dos extrems cap amunt (tindreu els quatre "extrems" junts a dalt). De les quatre puntes que ara té el farcellet, tanqueu-ne dues cap a un costat i les altres dues, cap a l'altre.
Poseu aigua en una vaporadora. Unteu amb una mica d'oli la base de cada farcellet i repartiu-los pel cistellet de la vaporadora sense que es toquin. Quan l'aigua arrenqui el bull, poseu el cistellet a la vaporadora i deixeu que coguin durant uns 40 minuts a foc suau.
Serviu-los en una safata, untats amb una mica de mantega. Els manti quedaran lluents i no s'enganxaran entre ells.