Manjar de leche (Llet condensada cuita) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gabriela, Barcelona

INGREDIENTS

  • llet
  • sucre
  • farina
  • canyella en pols
  • clau d'olor

PREPARACIÓ

La proporció aproximada que ens va preparar la Gabriela va ser d'1 litre de llet per 1/2 kg de sucre i una cullerada curulla de farina. Barregeu el sucre, la farina i la canyella en pols. Remeneu-ho fins que no hi hagi cap grumoll de farina. Poseu la llet al foc i aboqueu-hi la barreja que heu preparat amb un parell de claus d'olor. Tot plegat ha de coure, com a mínim, una hora i la qüestió principal és no parar de remenar perquè no s'enganxi. Com més estona cogui, més espès quedarà el manjar. Us podeu menjar el manjar de leche com si fos una crema o bé fer-lo servir per farcir algun pastís que hàgiu fet, com ara una torta ecuatoriana.