Mango cremós amb magrana i mascarpone

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: César Pastor
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Colibrí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 mango madur
  • 1 magrana
  • 2 pomes
  • pell de llimona
  • 125 g de mascarpone
  • pètals de rosa comestibles
  • 4 cullerades de sucre
  • sèsam blanc i negre

PREPARACIÓ

Per fer la compota de poma, poseu en un cassó la poma pelada i tallada a daus, una mica de sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.

Quan la poma estigui cuita, afegiu-hi uns quants pètals de rosa talladets a trossos, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Per fer la crema de mango, poseu el mango pelat i tallat a daus en un cassó i tritureu-lo amb el túrmix. Després, passeu la crema per un colador.

A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau. Quan estigui ben desfet, afegiu-hi una mica de sèsam blanc i negre, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i, amb una cullera, feu dibuixos amb el sucre sobre un paper sulfuritzat i deixeu-lo refredar.

Mentrestant, desgraneu la magrana i reserveu-la en un plat.

I ja per acabar, poseu la magrana al fons d'una copa, cobriu-la amb la crema de mango, poseu-hi una caneló de compota de poma i una de mascarpone a sobre i guarniu la copa amb el caramel, uns pètals de rosa i una mica de sèsam.