Mango cremós amb magrana i mascarpone
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: César Pastor
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Colibrí, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 mango madur
- 1 magrana
- 2 pomes
- pell de llimona
- 125 g de mascarpone
- pètals de rosa comestibles
- 4 cullerades de sucre
- sèsam blanc i negre
PREPARACIÓ
Per fer la compota de poma, poseu en un cassó la poma pelada i tallada a daus, una mica de sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.
Quan la poma estigui cuita, afegiu-hi uns quants pètals de rosa talladets a trossos, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Per fer la crema de mango, poseu el mango pelat i tallat a daus en un cassó i tritureu-lo amb el túrmix. Després, passeu la crema per un colador.
A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau. Quan estigui ben desfet, afegiu-hi una mica de sèsam blanc i negre, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i, amb una cullera, feu dibuixos amb el sucre sobre un paper sulfuritzat i deixeu-lo refredar.
Mentrestant, desgraneu la magrana i reserveu-la en un plat.
I ja per acabar, poseu la magrana al fons d'una copa, cobriu-la amb la crema de mango, poseu-hi una caneló de compota de poma i una de mascarpone a sobre i guarniu la copa amb el caramel, uns pètals de rosa i una mica de sèsam.
Quan la poma estigui cuita, afegiu-hi uns quants pètals de rosa talladets a trossos, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Per fer la crema de mango, poseu el mango pelat i tallat a daus en un cassó i tritureu-lo amb el túrmix. Després, passeu la crema per un colador.
A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau. Quan estigui ben desfet, afegiu-hi una mica de sèsam blanc i negre, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i, amb una cullera, feu dibuixos amb el sucre sobre un paper sulfuritzat i deixeu-lo refredar.
Mentrestant, desgraneu la magrana i reserveu-la en un plat.
I ja per acabar, poseu la magrana al fons d'una copa, cobriu-la amb la crema de mango, poseu-hi una caneló de compota de poma i una de mascarpone a sobre i guarniu la copa amb el caramel, uns pètals de rosa i una mica de sèsam.