Manetes de porc dolces i picants
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Pi (paleta jubilat de Falset)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 manetes de porc
- 1 ceba
- 1 tassa salsa de tomàquet
- 2 alls
- 1 c/s de mel
- 1 c/c de pebre vermell
- 1 c/c de farina
- menta
- un coralet
- sal
- oli d'oliva
- Per bullir les manetes:
- 1 ceba
- 2 fulles de llorer
- 1 tomàquet
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, lligueu les manetes amb un cordill de cuina, perquè mantinguin la seva estructura després de bullir-les. A continuació, poseu-les en una olla amb aigua freda juntament amb una ceba, dues fulles de llorer, un tomàquet madur tallat per la meitat, sal i un bocí de coralet i bulliu-les durant una hora. Passat aquest temps, escorreu-les, reserveu el suc de la cocció, talleu el cordill de les manetes i reserveu-les també.
Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu la ceba i l'all ratllats. Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, poseu-hi el pebre vermell, les fulles de menta, la resta del coralet i la mel i torneu-ho a remenar tot bé. Seguidament, afegiu-hi les manetes, mig cobriu-les amb el suc de la seva cocció, poseu-hi també una cullerada de farina per espessir-ho i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal si convé.
I ja per acabar, ja podeu emplatar les manetes.
Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu la ceba i l'all ratllats. Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, poseu-hi el pebre vermell, les fulles de menta, la resta del coralet i la mel i torneu-ho a remenar tot bé. Seguidament, afegiu-hi les manetes, mig cobriu-les amb el suc de la seva cocció, poseu-hi també una cullerada de farina per espessir-ho i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal si convé.
I ja per acabar, ja podeu emplatar les manetes.