Mandonguilles de mill

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Aïda Gascón (Administrativa de Barcelona)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 150g de mill dolç
  • 70g de soja texturitzada
  • 1 ceba grossa
  • 3 grans d'all
  • salsa de soja
  • suc de remolatxa cuita
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cullerada de ceba en pols
  • 1/2 c/c de pebre vermell
  • 1/2 c/c de pebre negre
  • 1/2 c/c d'orenga
  • pa ratllat
  • 4 cullerades de farina de blat (blanca)
  • salsa de tomàquet
  • julivert fresc
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, fregiu la ceba tallada a dauets i dos grans d'all pelats durant 5 minuts fins que quedin daurats, juntament amb les fulles de llorer.

Mentrestant, hidrateu la soja texturitzada: en un recipient aboqueu la soja texturitzada i hidrateu-la amb una mica d'aigua calenta i salsa de soja durant 5 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi l'all i el julivert picat, la ceba en pols, el pebre negre, l'orenga i el pebre vermell.

A continuació, poseu el mill a la cassola de la ceba i sofregiu-lo durant 5 minuts. Passat aquest temps, cobriu el mill amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Quan el mill ja estigui tendre i hagi absorbit l'aigua, traieu les fulles de llorer i retireu-lo del foc.

Tot seguit, aboqueu el mill al bol de la soja texturitzada, afegiu-hi el suc de remolatxa cuita, barregeu-ho bé amb una espàtula, poseu-hi una mica de farina i una mica de pa ratllat per amalgamar-ho bé i acabeu de barrejar-ho amb les mans. Quan la massa ja tingui la textura adequada, rectifiqueu-ho de sal, feu les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan estiguin ben dauradetes, poseu-les sobre paper absorbent per extreure'n l'oli sobrant.

Finalment, escalfeu la salsa de tomàquet.

I ja per acabar, emplateu les mandonguilles i poseu-hi la salsa de tomàquet pel damunt.