Mandonguilles de gall del Penedès i gamba blanca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Txema Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Tribia, Masquefa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a les mandonguilles
  • 1 pit de gall del Penedès
  • 500 g de gamba blanca
  • 50 g de nata líquida
  • 6 llesques de pa de motllo sense crosta
  • 4 ous
  • mig manat de julivert picat
  • farina blanca per arrebossar
  • oli
  • sal
  • pebre
  • Per a la salsa
  • 2 kg de tomàquets pera (o en conserva)
  • 2 kg de ceba dolça
  • 100 g d'all picat
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 2 l de fumet de peix
  • 1 polsim de sucre
  • Per a la picada
  • 20 g de xocolata
  • 50 g d'ametlles torrades
  • 10 brins de safrà
  • 2 llesques de pa torrat

PREPARACIÓ

Per fer les mandonguilles, piqueu el pit de pollastre, peleu i piqueu les gambes, barregeu-ho tot en un bol, salpebreu-ho, afegiu-hi els ous batuts, el pa de motllo esmicolat, la nata i el julivert picats, feu les mandonguilles amb les mans, arrebosseu-les amb farina, fregiu-les en una paella amb oli ben calent i, quan estiguin daurades, reserveu-les.

Per fer la salsa, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint, refredeu-los en aigua i gel, peleu-los i piqueu-los, és a dir, feu-ne una concassé.

A continuació, peleu i piqueu la ceba ben petita, manualment o amb un pímer, i sofregiu-la en una paella, juntament amb l'all picat, amb una mica d'oli, fins que sigui tot tou. Després, poseu-hi el tomàquet i un polsim de sucre i sofregiu el conjunt fins que tingui textura de melmelada. Tot seguit, afegiu-hi el brou de peix i deixeu-ho coure tot fins que estigui ben homogeni. Finalment, coleu el conjunt a sobre de les mandonguilles i coeu-ho tot junt durant 15 minuts a foc lent. Mentrestant feu la picada: amb un morter piqueu la xocolata, les ametlles, el safrà i les torrades, afegiu-ho al guisat i lligueu-ho bé.

I ja per acabar, serviu el conjunt, amb la guarnició al gust.

Anar al contingut