Mandonguilles de bonítol guisades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pep Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de bonítol
  • 2 ous
  • all i julivert
  • pa remullat amb llet
  • farina
  • pebre i sal
  • 1 gotet de conyac
  • 2 cebes grosses
  • 4 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 pebrot verd
  • salsa de tomàquet
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 patates mitjanes
  • fumet
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli, poseu els grans d'all aixafats, la fulla de llorer i la ceba picada i deixeu-ho sofregir.
Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el pebrot tallat a trossos i la salsa de tomàquet i deixeu-ho coure a foc suau. Després, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. A continuació, poseu-hi les patates tallades a trossos i el fumet i deixeu-ho coure tot junt.

Mentrestant, poseu en un bol el bonítol picat, la sal, el pebre, l'all i julivert picat, els ous, el pa remullat amb llet, i el conyac i remeneu-ho tot bé amb una forquilla. Tot seguit, doneu forma a les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les una miqueta en una paella amb oli abundant i ben calent.

Finalment, afegiu les mandonguilles a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el guisat.