Mandonguilles amb gambetes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 250 g de carn de porc
  • 250 g de carn de vedella
  • 2 ous
  • 1 llesca de molla de pa
  • 1 tassa de llet
  • 100 g de tripes de bacallà
  • bolets
  • 20 gambetes
  • all i julivert
  • sal
  • farina Per al sofregit:
  • 1 ceba
  • 4 grans d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 lligat de farigola i llorer
  • 1 gotet d'oli d'oliva Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • 5 ametlles torrades
  • 6 pinyons torrats
  • julivert
  • safrà

PREPARACIÓ

En primer lloc, prepareu les mandonguilles. Poseu en un bol la carn picada, 1 ou, l'all i el julivert trinxats, sal i pebre.
Quan ho tingueu tot ben barrejat, afegiu-hi una mica de pa remullat amb llet, i així les mandonguilles quedaran més toves. Un cop les tingueu fetes, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli calent. Per fer el sofregit, passeu l'oli de les mandonguilles a una cassola, i daureu-hi la ceba picada. Per tal que el sofregit quedi bé, la ceba s'ha d'enrossir molt, a foc lent i durant 1/2 hora. A continuació, daureu-hi l'all trinxat durant 1 minut. Fet això, ja podeu posar-hi el tomàquet, pelat i sense llavors. Deixeu-lo fer una mica i tireu-hi el lligat de farigola i llorer. Poc després, quan el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi les mandonguilles i una mica d'aigua. Mentre les mandonguilles es van fent, aprofiteu per saltar les gambes. Saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan ja faci uns 25 minuts que les mandonguilles són al foc, tireu-hi les gambes, el bacallà i els bolets, prèviament escaldats i saltats. (Per preparar la tripa de bacallà, deixeu-la en remull 12 hores, bulliu-la, torneu-la a posar en remull 12 hores més, i finalment, talleu-la.) Si cal podeu abocar-hi una mica d'aigua, rectifiqueu-ho de sal i coeu-ho 10 minuts més a foc lent. Mentrestant, feu una picada amb julivert, all, pinyons, safrà i ametlles torrades. Desfeu-la amb aigua, tireu-la a la cassola, i 5 minuts després, ja tindreu aquest platillo a punt de servir.