Mandonguilles a la marinera amb fècula
- Programa: Sota terra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 16 gambes
- 1 gra d'all picat
- Pebre negre
- Comí
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 2 grans d'all
- 1 cullerada d'orenga
- 1 cullerada de gingebre en pols
- 1 cullerada de mel
- 3 cullerades de salsa de peix tailandesa (garum)
- 1 cullerada de midó de blat de moro (Maizena)
- 2 gots d'aigua
PREPARACIÓ
1. Peleu les gambes i piqueu-les ben fines amb un ganivet.
2. Piqueu el gra d'all i el comí amb el pebre en un morter. Afegiu-hi un rajolí de garum i un raig d'oli d'oliva. Afegiu-hi les gambes i remeneu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia.
3. Feu les mandonguilles de la mida que vulgueu i reserveu-les.
4. A part, per fer la salsa, piqueu els grans d'all pelats al morter, afegiu-hi el pebre negre, l'orenga, el gingebre en pols i feu-ne una pasta.
5. Afegiu-hi el midó i deixateu-ho amb el garum i l'aigua.
6. En una paella amb oli ben calent, enrossiu les mandonguilles. Un cop adquireixin el color vermell característic de la gamba, afegiu-hi la barreja anterior i deixeu-ho bullir fins que agafi l'espessor de salsa que busquem.
2. Piqueu el gra d'all i el comí amb el pebre en un morter. Afegiu-hi un rajolí de garum i un raig d'oli d'oliva. Afegiu-hi les gambes i remeneu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia.
3. Feu les mandonguilles de la mida que vulgueu i reserveu-les.
4. A part, per fer la salsa, piqueu els grans d'all pelats al morter, afegiu-hi el pebre negre, l'orenga, el gingebre en pols i feu-ne una pasta.
5. Afegiu-hi el midó i deixateu-ho amb el garum i l'aigua.
6. En una paella amb oli ben calent, enrossiu les mandonguilles. Un cop adquireixin el color vermell característic de la gamba, afegiu-hi la barreja anterior i deixeu-ho bullir fins que agafi l'espessor de salsa que busquem.