Mandonguilla de carn i romesco amb calçots (IGP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 25 calçots (IGP)
- 1 botifarra de perol
- 500 g de carn de porc picada
- 1 ceba
- 4 tomàquets
- 4 nyores
- 2 cabeça d'alls
- 100 g d'avellanes torrades
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els calçots en una safata i deixeu-los escalivar al forn a 220 graus fins que estiguin ben torrats.
Seguidament, deixeu-los refredar, peleu-los, separeu la part de baix blanca, i la part del tronc talleu-la també separant la part verda de la blanca i reserveu-ho.
Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets, la ceba, les nyores i els alls - tot prèviament escalivat i pelat -, les avellanes, l'oli i la sal i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, piqueu la part blanca de baix del calçot amb un ganivet, poseu-ne una mica en un bol petit amb una mica de romesco i deixeu-ho refredar a la nevera.
Després, poseu la carn de porc i la carn de perol sobre un paper film, poseu-hi la barreja de calçot amb romesco a sobre, saleu-ho, emboliqueu-ho amb el film donant-li forma de bola, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli ben calent.
Per fer la maionesa, poseu en un bol la resta de part de baix blanca del calçot i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu la part verda del calçot, poseu-hi la mandonguilla a sobre, la part blanca del tronc del calçot al costat i saleu-ho tot amb la maionesa i el romesco.
Seguidament, deixeu-los refredar, peleu-los, separeu la part de baix blanca, i la part del tronc talleu-la també separant la part verda de la blanca i reserveu-ho.
Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets, la ceba, les nyores i els alls - tot prèviament escalivat i pelat -, les avellanes, l'oli i la sal i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, piqueu la part blanca de baix del calçot amb un ganivet, poseu-ne una mica en un bol petit amb una mica de romesco i deixeu-ho refredar a la nevera.
Després, poseu la carn de porc i la carn de perol sobre un paper film, poseu-hi la barreja de calçot amb romesco a sobre, saleu-ho, emboliqueu-ho amb el film donant-li forma de bola, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli ben calent.
Per fer la maionesa, poseu en un bol la resta de part de baix blanca del calçot i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu la part verda del calçot, poseu-hi la mandonguilla a sobre, la part blanca del tronc del calçot al costat i saleu-ho tot amb la maionesa i el romesco.