Mandarines amb cobertura de xocolata

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Mandarines amb cobertura de xocolata
  • (per compartir)
  • mandarines
  • 50 g mantega
  • 1/2 cullerada de safrà
  • 150 g cobertura de xocolata (74% cacau)

PREPARACIÓ

1. Pelem les mandarines, que han d'estar fredes de nevera i ser fermes i tancadetes.

2. Preparem ara la cobertura: en un bol hi posem la xocolata i la mantega.

3. Tapem el bol amb paper film, fem uns petits forats al paper amb el ganivet i cap al microones, a potència baixa.

4. Posem una paella al foc i hi fem torrar (sense afegir oli) els brings de safrà per potenciar el seu aroma. Ens guardem uns quants per decorar finalment les mandarines.

5. Preparem un plat amb una reixa elevada a sobre. Anem posant les mandarines al damunt, una mica separades entre elles. El fet que les mandarines siguin fredes de nevera afavorirà que la cobertura de xocolata es retingui immediatament.

6. A mida que es torra, anem aixafant el safrà en la paella amb una escumadora per convertir-lo en pols. El traiem del foc de seguida.

7. Traiem el bol del microones i comencem a batre la xocolata desfeta amb la mantega fins recuperar la textura desitjada. La cobertura ha de quedar ben lluent.

8. Ara hi afegim el safrà que hem torrat i continuem remenant.

9. Ja podem pintar les mandarines amb la cobertura que hem fet, ajudant-nos d'un pinzell.

10. Decorem les postres, finalment, afegint una miqueta dels fils de safrà per damunt de les mandarines. Esperem que us agradi!
Anar al contingut