Makizushi (Rotllets d'arròs -de la Chisato-) - Hida, Japó

INGREDIENTS

  • 1 paquet d'algues nori
  • 3 alvocats
  • arròs
  • llavors de sèsam
  • salsa de soja

PREPARACIÓ

Bulliu l'arròs i, un cop cuit, escorreu-lo i deixeu-lo refredar.
Partiu els alvocats pel mig. Retireu-ne els pinyols, peleu-los i talleu-los a tires allargades.
Per poder enrotllar bé i amb comoditat els makizushi, convé que tingueu un makisu, una estoreta enrotllable de bambú.
Esteneu una làmina d'alga nori sobre el makisu i repartiu-hi unes quantes cullerades d'arròs, de manera que quedi més o menys d'un dit de gruix. Escampeu-hi per sobre unes quantes llavors de sèsam.
En un dels extrems, repartiu-hi dues o tres tires d'alvocat i ja ho podeu anar enrotllant, prement amb força perquè quedi tot ben compactat.
Repetiu aquesta operació fins que ja no us quedi arròs o acabeu les fulles de nori.
Talleu les puntes de cada rotlle i ja els tindreu a punt per tallar-los en porcions, com a màxim de dos dits de gruix. Les puntes no les llenceu, us les podeu menjar en un altre moment, però no les porteu a taula si teniu convidats. La qüestió estètica a l'hora de servir el menjar és molt important al Japó i les puntes dels rotlles no hi tenen cabuda.
Serviu la salsa de soja en un petit bol a banda per sucar-hi la porció de makizushi que es vulgui menjar.

Nota:
Com que la Chisato és vegetariana, en aquesta ocasió els makizushi estaven farcits d'alvocat, però els podeu preparar del que vulgueu (amb peix, verdures...)