Maki amb pernil cuit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Cristina Arché (administrativa de Figueres)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 6 espàrrecs llargs i prims
  • 1 pastanaga
  • 9 talls de carpaccio de vedella
  • 3 fulles d'alga nori
  • 3 ous
  • oli d'oliva
  • 250 g d'arròs bomba
  • sushinoko (vinagre en pols)
  • 6 talls de pernil cuit La Selva
  • salsa de soja
  • sucre
  • wasabi

PREPARACIÓ

Per fer l'arròs, amb l'ajuda d'un colador, renteu-lo fins que l'aigua surti transparent. Seguidament, poseu-lo en una olla, cobriu-lo d'aigua freda fins que sobrepassi un dit i bulliu-lo, amb la tapa una mica oberta, durant uns 15 minuts a foc mitjà.

L'arròs estarà a punt quan ja no hi hagi aigua i quedin uns foradets, com ara cràters, que es fan entre l'arròs. Quan l'arròs s'hagi refredat, esteneu-lo en un plat gros o safata, espolseu-lo amb el sushinoko mentre ho barregeu molt suaument amb una espàtula i reserveu-ho. La quantitat de sushinoko dependrà de si us agrada amb molt gust de vinagre o no.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint, coeu els espàrrecs un parell de minuts.

Mentrestant, talleu la pastanaga a talls prims, longitudinalment, i escorreu els espàrrecs sobre paper de cuina, perquè quedin ben eixugats.

Tot seguit, en una safata, esteneu el carpaccio de vedella, al damunt poseu-hi els espàrrecs i una tira de pastanaga, en llarg i al centre, i enrotlleu-ho.

Després, en una paella, cobriu el fons amb una mica de salsa de soja i un polsim de sucre. Quan això sigui calent, marqueu un minut els rotlles de carpaccio de vedella, perquè agafin gust per tots costats, i reserveu-los.

Per fer les truites, en un plat fondo bateu l'ou amb una culleradeta de soja i un polsim de sucre i feu-les en una paella amb una mica d'oli. Si en teniu una de rectangular, millor, sinó haureu de retallar les parts sobrants.

Per fer el muntatge del maki, en una estoreta de fer makis, o un drap amb paper film al damunt, poseu dos talls de pernil dolç formant un rectangle. Al damunt, feu-hi una capa d'arròs, amb molt poc gruix, i amb l'arròs ben pressionat. Ara, al damunt de l'arròs, poseu-hi l'alga nori i retalleu-la perquè us quedi de la mateixa mida que el pernil dolç estès. Després, col•loqueu la truita damunt l'alga, poseu el rotlle de carpaccio per l'extrem que començareu a enrotllar i, amb l'ajuda de l'estora, enrotlleu-ho tot mentre aneu prement amb els dits perquè quedi ben compacte. Finalment, talleu el rotlle per la meitat i, de cada meitat, feu-ne dos talls i així successivament fins que us quedin 8 makis en total.

I ja per acabar, col•loquem els makis en un plat de pissarra i acompanyeu-los amb un petit bol de salsa de soja i una mica de wasabi.
Anar al contingut