Makayabu na emboto (Bacallà amb pasta de cacauet i albergínies) - Congo Brazzaville

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Gilbert N'Dunga, Sabadell

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 1/2 kg de bacallà sec
  • 1 pot de crema de cacauets
  • 3 albergínies
  • 1 ceba grossa
  • 1 pastilla de brou concentrat
  • gingebre en pols
  • pebre negre
  • 2 alls
  • oli

PREPARACIÓ

Peleu les albergínies i talleu-les a trossos. Feu-les coure en una cassola amb aigua sense sal; com que s'afegiran al bacallà que ja és salat, no cal. Tapeu la cassola i deixeu que es cogui durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, encara que no s'hagin cuit del tot, retireu-les del foc, escorreu-les i reserveu-les.
Talleu el bacallà a trossos i renteu-lo molt bé. Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli i enrossiu-hi la ceba tallada petita i els alls trinxats. Després, afegiu-hi els trossos de bacallà i tot un pot de pasta de cacauet; ompliu el pot amb aigua per poder-lo escurar al màxim i aboqueu aquesta aigua a la cassola. Si ho creieu oportú, afegiu-hi una mica més d'aigua.
Quan arrenqui el bull condimenteu-ho amb una cullerada de gingebre en pols i pebre negre al vostre gust. Deixeu que faci xup-xup amb la cassola tapada. No remeneu la cassola, sacsegeu-la de tant en tant perquè el bacallà no s'enganxi.
Passada una estona, incorporeu-hi els trossos d'albergínia que heu cuit abans i deixeu que segueixi fent xup-xup una mica més, però ara amb la cassola destapada.
Podeu acompanyar aquest plat de bacallà amb arròs blanc o també amb iuca bullida.

Anar al contingut