Maiale tonnato

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc ibèric, per les seves característiques de criança i alimentació, conté greixos saludables, concretament àcid oleic, present també en l'oli d'oliva.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 filets de porc ibèric

    4 anxoves

    3 grans d'all

    2 cebes de Figueres

    1 llauna de tonyina

    2 ous 

    1 pastanaga

    1 got de vi blanc

    1 got de vi ranci

    1 fulla de llorer

    2 cullerades de tàperes

    un raig de vinagre de xerès

    un raig de vermut negre

    sal

    pebre

    oli ove

    cibulet

PREPARACIÓ

  1. Lliguem el rodó ben fort amb un cordill.
  2. Ho salpebrem.
  3. Ho marquem en una cassola grossa. Ho reservem.
  4. Tallem la pastanaga i les cebes a la bresa (a daus). Aixafem alls i hi afegim el llorer.
  5. A la mateixa cassola on hem marcat el rodó, hi aboquem la pastanaga, les cebes, l'all i la fulla de llorer.
  6. Un cop li hem donat 4 voltes amb una mica d'oli, hi afegim vi blanc i vi ranci i després ho aboquem tot a la cassola, incloent-hi la carn. Ho cobrim tot amb aigua mineral.
  7. Ho deixem coure 15 min.
  8. Bullim els ous amb una mica de sal i un raig de vinagre durant 6 minuts. Després tallem la cocció amb aigua i glaçons per aconseguir una cocció "mollet".
  9. Pelem els ous i els posem en un pot de batedora amb un raig de vinagre, un altre de vermut, un polsim de sal, pebre negre, les 4 anxoves i les llaunes de tonyina escorregudes.
  10. Refredem l'olla de pressió.
  11. Filmem la carn després d'haver tret el cordill, la compactem bé i la refredem a la nevera.
  12. Traiem la fulla de llorer i triturem tot el que ens queda dins l'olla.
  13. Ho deixem reduir al foc a la meitat.
  14. Ho colem i ho afegim a la batedora.
  15. Ho triturem afegint-hi oli i aigua mineral, fins que aconseguim una textura espessa però suau.
  16. Tallem la carn a rodanxes fines i les estirem damunt una safata. Ho napem amb salsa per sobre.
  17. Ho servim amb tàperes, pebre i cibulet.

 

Anar al contingut