Magret d'ànec fumat amb taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Hernández
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Comiols, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 magrets d'ànec
  • 40 g de pell de taronja seca
  • 12 peces d'anís estrellat
  • 500 g de sucre Demerara
  • sal, pebre
  • 1 patata bullida
  • oli d'oliva
  • sal gruixuda
  • reducció de soja i vinagre balsàmic (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, feu uns talls a la pell del magret, salpebreu-lo i deixeu-lo reposar una estona.

Tot seguit, poseu en un bol el sucre, la pell de taronja i l'anís, i tritureu-ho amb el túrmix. A continuació, poseu aquesta barreja de sucre, taronja i anís al fons d'una cassola, col•loqueu-hi una reixeta a sobre, poseu-hi el magret al damunt i tapeu la cassola.

Seguidament, deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort i després apagueu el foc i deixeu-ho fumar durant 5 minuts més sense destapar-ho.

Finalment, destapeu-ho i talleu el magret a talls.

I ja per acabar, emplateu la patata bullida tallada a rodanxes, poseu-hi els talls de magret al costat, amaniu-ho amb una mica d'oli i sal gruixuda i si voleu amb la reducció de soja i vinagre.