Magret d'ànec amb vi negre

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pitarra

INGREDIENTS

  • 4 magrets d'ànec
  • 1 l de vi negre
  • sal
  • pebre negre en gra
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 branqueta d'api Per a la guarnició:
  • 16 castanyes
  • 1 cullerada de sucre
  • 1/2 l de crema de llet

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les verdures per a marinar l'ànec i poseu-les en una safata juntament amb el llorer, el pebre en gra, el vinagre, l'oli, la sal i el vi negre.
Abans de posar-hi el magret, feu-li uns talls per la part de la pell perquè així se us courà millor. Deixeu-ho macerar 24 hores a la nevera. Un cop macerat, fregiu-lo en una paella. D'altra banda, reduïu els sucs de la maceració, prèviament colats. Per a fer la salsa, poseu la crema de llet en un cassó juntament amb les castanyes i espereu que redueixi. Per emplatar, feu un fons amb la reducció del vi. Col.loqueu-hi al damunt el magret d'anec tallat a làmines. I al centre, una tartaleta de pasta de full amb la crema de castanyes.