Magret d'ànec amb salsafins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté diverses vitamines i minerals; en destaquen el ferro, el zinc i les vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 magrets d'ànec mut
1 l brou d'escudella
1 kg de salsafins
1 kg de cebes
3 pastanagues
2 cullerades de llard de porc
10 avellanes
1 gra d'all
aigua mineral
farina de cigró
vi ranci
sal grossa
cerfull
PREPARACIÓ
Fem un bany de sal als magrets posant-los 4 hores en un litre d'aigua amb 50 grams de sal.
Tallem la ceba a la juliana i l'enrossim, no del tot, amb oli, les dues cullerades de llard i un all aixafat.
Netegem els salsafins i els pelem. És millor que ho fem amb guants, perquè taquen molt. Els bullim amb aigua i sal durant 10 minuts.
Eixuguem els salsafins, els enfarinem amb farina de cigró i els fregim amb oli. Quan ja estiguin rossos els reservem.
Ratllem les pastanagues i les posem en una cassola amb la ceba, prèviament enrossida, i ho acabem de coure tot junt. Després hi afegim el brou d'escudella i deixem que faci xup-xup fins que es redueixi a la meitat.
Traiem els magrets del bany de sal, hi fem uns talls pel costat de la pell i els marquem a la paella començant per la banda de la pell; així, el greix es fondrà i la peça lliscarà. Hi afegim un raig de vi ranci per fer pujar els sucres.
Fem una picada amb les avellanes. Afegim els salsafins al xup-xup de la cassola.
Napem els magrets amb la salsa i ho servim amb la picada d'avellanes i les fulles de cerfull per sobre.