Magret d'ànec amb salsa agredolça

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Llorca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Villa Maria, Llesp

INGREDIENTS

  • 2 magrets d'ànec
  • 40 g de sucre
  • 10 g de llavors de sèsam
  • 4 peres
  • Per a la salsa agredolça:
  • 300 g de melmelada d'albercoc
  • 1 got de vinagre
  • sal
  • mitja llimona
  • una nou de mantega
  • 10 g de sèsam
  • 1 cullerada de pinyons
  • 1 branca de canyella

PREPARACIÓ

Per fer la salsa agredolça, poseu en un cassó la melmelada d'albercoc, el vinagre, el sèsam, els pinyons i la branca de canyella, i deixeu-ho reduir a foc suau.
Quan hagi reduït, afegiu-hi la mantega i el suc de mitja llimona, i lligueu-la.

A continuació, salpebreu el magret d'ànec i daureu-lo en una paella ben calenta sense oli. Quan estigui ros, poseu-lo en una plata de forn i afegiu-hi el sèsam i el sucre per sobre. Deixeu-lo coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.

A la mateixa paella on haureu daurat el magret, confiteu les peres pelades i tallades per la meitat.

I ja per acabar, talleu el magret a rodanxes gruixudes i emplateu-lo. Poseu al cantó les peres i afegiu-hi la salsa per sobre.