Magret d'ànec amb salsa agredolça
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Llorca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Villa Maria, Llesp
INGREDIENTS
- 2 magrets d'ànec
- 40 g de sucre
- 10 g de llavors de sèsam
- 4 peres
- Per a la salsa agredolça:
- 300 g de melmelada d'albercoc
- 1 got de vinagre
- sal
- mitja llimona
- una nou de mantega
- 10 g de sèsam
- 1 cullerada de pinyons
- 1 branca de canyella
PREPARACIÓ
Per fer la salsa agredolça, poseu en un cassó la melmelada d'albercoc, el vinagre, el sèsam, els pinyons i la branca de canyella, i deixeu-ho reduir a foc suau.
Quan hagi reduït, afegiu-hi la mantega i el suc de mitja llimona, i lligueu-la.
A continuació, salpebreu el magret d'ànec i daureu-lo en una paella ben calenta sense oli. Quan estigui ros, poseu-lo en una plata de forn i afegiu-hi el sèsam i el sucre per sobre. Deixeu-lo coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.
A la mateixa paella on haureu daurat el magret, confiteu les peres pelades i tallades per la meitat.
I ja per acabar, talleu el magret a rodanxes gruixudes i emplateu-lo. Poseu al cantó les peres i afegiu-hi la salsa per sobre.
Quan hagi reduït, afegiu-hi la mantega i el suc de mitja llimona, i lligueu-la.
A continuació, salpebreu el magret d'ànec i daureu-lo en una paella ben calenta sense oli. Quan estigui ros, poseu-lo en una plata de forn i afegiu-hi el sèsam i el sucre per sobre. Deixeu-lo coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.
A la mateixa paella on haureu daurat el magret, confiteu les peres pelades i tallades per la meitat.
I ja per acabar, talleu el magret a rodanxes gruixudes i emplateu-lo. Poseu al cantó les peres i afegiu-hi la salsa per sobre.