Magret d'ànec agredolç

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Saumell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tall de conill, Capellades

INGREDIENTS

  • 2 magrets d'ànec
  • 150 g de mantega
  • 1 poma golden
  • canyella en pols
  • sal
  • gerds
  • sal Maldon
  • Per a la salsa:
  • 1 gotet de vinagre
  • 1 copeta de vermut negre
  • 1 copa de Porto
  • 1 cullerada de "coulis" de gerds

PREPARACIÓ

Poseu en un cassó el vermut, el Porto, el vinagre i el "coulis" de gerds i deixeu-ho reduir lentament fins a aconseguir una textura de xarop.
Lligueu la salsa amb una cullerada de mantega.

Mentrestant, peleu i talleu les pomes a làmines i tireu-hi una mica de canyella per sobre. Després, fregiu la poma en una paella amb oli. Deixeu-la sobre un paper absorbent.

Tot seguit, fregiu el magret en una paella ben calenta. Cinc minuts per la banda més grassa i dos minuts per l'altra banda. Un cop cuit, talleu el magret a làmines fines.

I ja per acabar, emplateu el magret cobrint tot el plat. Feu un cercle amb les làmines de poma a sobre i poseu-hi uns gerds calents al mig del plat. Poseu una mica de salsa per sobre del magret i guarniu el plat amb sal Maldon.