Magret confitat amb empedrat

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Magret confitat amb empedrat
  • (per a 4 persones)
  • 1 magret d'ànec (450 g)
  • grans de pebre rosa dessecat
  • 1 cullerada de sal marina sense refinar
  • oli de sèsam
  • Per al guarniment
  • móres negres
  • groselles
  • nabius
  • llavors de sèsam blanc i negre
  • fulles de ruca selvàtica ampla
  • 1 cullerada d'oli de gira-sol
  • 1 culleradeta d'oli de sèsam
  • 1 cullerada de xarop de magrana

PREPARACIÓ

1. Escalfem una paella i marquem el magret d'ànec, per la banda de la pell.
2. Esclafem amb la mà de morter una cullerada de sal marina amb uns grans de pebre rosa.
3. Afegim a aquesta picada l'oli de sèsam i ho barregem tot.
4. Pintem el magret d'ànec amb la barreja i l'emboliquem amb paper film. Fem un foradet a una de les bandes del paper film, per seguretat.
5. Ara, col·loquem el magret d'ànec en un recipient i el fiquem al forn, al voltant de 30 minuts, a 50º C.
6. Per al guarniment, hi posem una cullerada de xarop de magrana, una cullerada d'oli de gira-sol i una altra d'oli de sèsam.
7. Muntem la barreja amb un batedor de mà fins a obtenir-ne una salsa.
8. Piquem la ruca i l'afegim a la salsa i la tornem a batre.
9. Afegim a la salsa les móres, les groselles i els nabius. Remenem tots els ingredients.
10. Tapem amb paper film el bol amb l'empedrat i posem a la nevera aquest bol i el magret d'ànec sense treure-li el paper film. Deixem que es refredi tot, fins que el magret sigui prou fred per poder-lo tallar a làmines.
11. Per emplatar-ho, tallem el magret d'ànec a làmines i les posem al plat, formant un cercle. Hi tirem uns grans de sèsam blanc i negre pel damunt i col·loquem al centre del cercle l'empedrat.