Magdalenes de cereals i llavors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les llavors contenen greixos insaturats, és a dir, greixos saludables, a més de molta fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 ous
1 llimona
140 g de farina fluixa
125 g de llet
60 g de sucre panela
50 g d'oli gira-sol
50 g d'oli de coco
35 g de flocs de civada
25 g de llavors de lli
1/2 sobre de llevat en pols
sèsam negre torrat
gingebre
PREPARACIÓ
- Pelem una llimona i posem la pela en un pot amb 125 ml de llet.
- Pelem i tallem un tros de gingebre i l'afegim al pot, i quan arrenqui el bull ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Separem clares i rovells de dos ous.
- Trenquem les clares sense que acabin de muntar i hi afegim 1/2 sobre de llevat. Ho batem.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 60 g de sucre panela. A poc a poc, incorporem 50 g d'oli de gira-sol i 50 g d'oli de coco.
- Barregem les clares amb els rovells blanquejats.
- Colem la llet infusionada i l'afegim al bol.
- Hi afegim a poc a poc 140 g de farina fluixa i ho anem remenant.
- Hi afegim 35 g de flocs de civada i 25 g de llavors de lli. Omplim una màniga pastissera.
- Omplim 4 motllos amb la pasta reposada i hi espolsem per sobre sèsam torrat i un polsim de sucre panela.
- Portem els motllos al forn i els hi deixem a 180º durant 25 minuts.
- Un cop trets del forn, deixem que perdin temperatura i desemmotllem les magdalenes.