Macarrons gratinats

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Joan Piqué

INGREDIENTS

  • 360 g de macarrons
  • 1 ceba grossa
  • 1 tassa de salsa de tomàquet natural
  • 200 g de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
  • 50 g de formatge ratllat (preferentment parmesà)
  • oli d'oliva
  • sal, pebre blanc

PREPARACIÓ

Abans de fer els macarrons, prepareu la salsa de tomàquet natural.
Peleu els tomàquets, traieu-los les llavors i talleu-los ben petits. Deixeu-los coure durant 2 hores i a foc lent. Per fer el sofregit, daureu la ceba trinxada en una paella amb força oli. Quan la ceba estigui ben transparent, afegiu-hi la carn picada i deixeu-ho sofregir fins que la carn hagi quedat ben rostida. És el moment de tirar-hi la salsa de tomàquet natural, que s'ha de coure a foc lent, durant una bona estona, fins que l'oli comenci a surar pel damunt. Mentre la salsa es va fent, coeu els macarrons en una olla amb aigua bullent, sal i un raig d'oli d'oliva perquè no s'enganxin. La cocció dels macarrons ha de durar 10 minuts. Quan estiguin cuits, escorreu-los, barregeu-los amb la salsa i rectifiqueu de sal i pebre. Ja per acabar, escampeu-hi el formatge parmesà al damunt i gratineu-los al forn.