Macarrons de l'advocat Solé

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Macarrons de l'advocat Solé
  • 150 g de macarrons
  • 80 g d'espinacs
  • 70 g de bacon fumat
  • 2 tomàquets de pera
  • 150 cl crema de llet (18% mg)
  • 1 gra d'all
  • 20 g de mantega

PREPARACIÓ

1.Comencem el plat fent bullir els macarrons. El punt de cocció de la pasta ha de ser "al dente", o sigui tendra, però que ofereixi resistència.

2.Posem els espinacs en un bol amb força aigua perquè drenin tota mena de partícules, com la sorra, que no volem.

3.Passem les fulles d'espinacs per una centrifugadora d'amanides. Un cop seques, les fulles d'espinacs poden aguantar fins a dues setmanes en bones condicions de conservació.

4.Tallem l'all a làmines i el bacon a dauets.

5. En una paella calenta hi posem una mica de mantega, on hi afegim les làmines d'all perquè es daurin. Posem el bacon fumat a banda a la mateixa paella. Ho anem removent tot plegat.

6.Traiem la pell i les llavors del tomàquet, i el tallem a dauets.

7.Afegim el tomàquet a la mateixa paella i el sofregim. Hi afegim una mica de sal.

8.A continuació hi aboquem els macarrons.

9.Ara, la quantitat de crema de llet justa, que ens permetrà fer una salsa amb tot plegat. Evitem bassals de crema de llet, utilitzem-ne la justa perquè la salsa no tingui textura ni de sopa ni de crema. Ho deixem a foc lent al voltant de 3-4 minuts.

10.Fem amb les fulles d'espinacs com un caneló, que ens permetrà tallar-les en juliana, molt fines.

11.Quan ja gairebé tenim els macarrons amb la salsa emulsionada per la crema de llet, hi afegim els espinacs, que només amb l'escalfor de la cassola ja quedaran cuits.
Ja tenim els macarrons a punt.