Macarrons amb mandonguilles d'albergínia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat vegetarià molt saborós i ric en nutrients, aporta l'energia de la pasta i de la patata, vitamines, minerals i fibra de les verdures. Hi podem posar una mica de formatge ratllat per enriquir-lo en proteïna.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g de macarrons
  • 1 albergínia petita (150 g ja rostida)
  • 250 g de patates monalisa (2 patates petites
  • 100 g de col verda
  • 500 ml de brou de verdures
  • 80 g de pinyons
  • 3 tomàquets de sucar
  • 2 ceba de Figueres
  • 1 porro
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada sopera de pasta d'ametlla crua sense sucre
  • 1 cullerada de cafè, de comí
  • 1 cullerada de cafè, de cúrcuma
  • Gingebre
  • Tahina
  • Alfàbrega
  • Pebre negre
  • Farina de cigró

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem una albergínia a quadrats. La posem en una safata de forn. La salpebrem i hi afegim un raig d'oli OVE. 
  2. Posem a la mateixa safata 250 g de patates monalisa (2 de mida no gaire grosses), sense pelar. Ho enfornem a 180º durant 40 minuts. 
  3. Posem en un bol l'albergínia ja fornejada. 
  4. Pelem les patates i les ratllem al bol de l'albergínia. 
  5. Posem a escalfar una olla amb aigua. Disposem un bol amb aigua freda i gel. 
  6. Posem al bol de l'albergínia 2 cullerades de farina de cigró, 1 cullerada de cafè de comí, una cullerada de cafè de cúrcuma i una cullerada sopera de pasta d'ametlla crua.  
  7. Tallem 100 g de col verda a la juliana. 
  8. Escaldem la col. Només 1 minut. Hi tallem la cocció posant la col al bol d'aigua freda i gel. Reservem la col. 
  9. Afegim al bol gingebre ratllat. Ho integrem. 
  10. Assequem la col escaldada amb un drap. 
  11. Afegim la col al bol i ho integrem tot fent una mena de massa. La posem en un bol i la fiquem a la nevera, que reposi una hora. 
  12. Posem oli en una cassola i hi aboquem dues cebes de Figueres tallades ben menudes. Ho deixem a foc mitjà uns 30 minuts. 
  13. Afegim a la cassola 1 porro tallat també ben menut. Ho sofregim 15 minuts a foc baix. 
  14. Ratllem a la cassola 3 tomàquets de sucar. Ho coem 2 minuts. 
  15. Aixequem sucres amb vi ranci. 
  16. Afegim a la cassola 500 ml de brou de verdures. 
  17. En un plat, hi posem farina de cigró. En un altre, paper absorbent. 
  18. Fem les mandonguilles i les passem per la farina de cigró. 
  19. Fregim les mandonguilles. 
  20. Un cop fregides les reservem al plat on tenim el paper absorbent. 
  21. Bullim la pasta, 300 g de macarrons en 3 litres d'aigua. 
  22. Afegim a la cassola del sofregit 80 g de pinyons i 1 cullerada de tahina. 
  23. Un cop bullida la pasta, l'aboquem a la cassola del sofregit. Ho remenem. 
  24. Hi afegim les mandonguilles, un rajolí d'oli OVE, unes quantes fulles d'alfàbrega i a punt!!! 
Anar al contingut