L'ou d'or

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Abellan
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Comerç 24, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 1 aerosol d'or comestible
  • tòfona negra
  • sal
  • 50 g d'oli d'oliva verge
  • 75 g de nata líquida
  • 100 g d'aigua de cocció
  • 4 g de pols d'or
  • patates ratte

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates ja pelades i tallades a trossos.
Seguidament, poseu-les a la thermomix juntament amb la nata líquida, l'oli d'oliva, l'aigua de la cocció i la pols d'or i tritureu-les bé. Per fer l'escuma de patata, poseu el puré dins un sifó i escalfeu-lo al bany maria durant uns minuts.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint, coeu els ous durant 3 minuts. Després, refredeu-los amb aigua, peleu-los, poseu-los en un bol, aixafeu-los, afegiu-hi una mica de tòfona ratllada i sal i remeneu-ho tot bé.

Tot seguit, buideu la closca d'un ou, renteu-la bé, bulliu-la 20 minuts en un cassó amb aigua i pinteu-la amb l'aerosol d'or.

I ja per acabar, ompliu la closca d'ou daurada amb la barreja d'ou i tòfona, poseu-hi l'escuma de patata a sobre i guarniu-lo amb una mica de tòfona ratllada.