Lomito (Entrepà de vedella) - Córdoba, Argentina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lali Pagni, Martorell

INGREDIENTS

  • panets de Viena llargs
  • maionesa
  • tomàquet
  • enciam
  • formatge cremós per fondre
  • pernil dolç
  • carn de vedella
  • ous ferrats
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Calculeu un panet, un ou ferrat i un tall de carn per persona. Demaneu a la carnisseria que us tallin la vedella ben prima, com si fos per arrebossar.
Fregiu els talls de carn en una paella amb no gaire oli. Saleu-los al gust i reserveu-los. En la mateixa paella, poseu-hi una mica més d'oli i feu-hi els ous ferrats. Reserveu-los.
Talleu els crostons de cada panet (així és més fàcil començar a mossegar-los). Obriu-los de costat, sense que s'acabin de partir les dues meitats, i unteu-los amb maionesa.
Munteu les diferents capes de l'entrepà posant-hi primer una mica d'enciam i unes quantes rodanxes de tomàquet. Després, poseu-hi un parell de talls de formatge cremós, pernil dolç, la carn i, finalment, l'ou ferrat.
Tanqueu cada entrepà procurant que el contingut quedi més o menys enrotllat a dintre, sense que en surti res per la vora, d'aquesta manera es pot menjar sense gaires dificultats.
Podeu servir els entrepans amb unes quantes patates fregides d'acompanyament.
El lomito és un entrepà molt popular a Córdoba.