Locro (Escudella barrejada) - Córdoba, Argentina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lali Pagni, Martorell

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 1 peu de porc
  • 200 g de blat de moro blanc
  • 100 g de cigrons
  • 100 g de mongetes blanques
  • 250 g de carabassa
  • 100 g de falda de vedella
  • 2 trossos petits de costella de vedella
  • 150 g de cansalada
  • 1 os del genoll
  • 2 xoriços criollos
  • 2 xoriços normals
  • pebre negre
  • sal
  • aigua

PREPARACIÓ

El dia abans, deixeu en remull els cigrons, les mongetes i el blat de moro blanc, tot per separat.
Demaneu a la cansaladeria que us parteixin el peu de porc per la meitat.
En una olla amb aigua abundant feu-hi coure el peu de porc juntament amb el blat de moro.
Quan gairebé sigui cuit, afegiu-hi les mongetes, el cigrons, la carabassa tallada a trossos i tot el tall menys el xoriço normal. Deixeu que cogui ben bé durant un parell d'hores com a mínim.
Afegiu el xoriço a l'olla, salpebreu-ho i deixeu-ho coure uns minuts més.
Serviu el locro amb una salsera a banda amb salsa picante (vegeu-ne recepta a part) perquè cadascú se'n posi la que vulgui.

Nota:
Si trobeu una carabassa prou grossa com perquè, un cop buidada, hi pugui caber dins el contingut de l'olla, la podeu fer servir de recipient per portar el locro a taula.