Lluç amb salsa verda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lacambra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Catalina, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 kg de lluç de palangre
- 1/2 kg d'escopinyes de gallet
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- oli d'oliva verge
- 1 l de fumet de lluç
- 1 kg de patates
- 8 puntes d'espàrrecs
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les escopinyes en un bol amb aigua durant uns minuts.
Seguidament, escorreu-les i poseu-les a coure al foc en un cassó tapat. Quan ja s'hagin obert, retireu-les del foc, traieu-ne la closca i reserveu-les.
Per fer la salsa verda, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu els alls laminats.
Quan estiguin daurats, retireu-los, afegiu el fumet de lluç al cassó i deixeu-ho coure. Quan la salsa hagi reduït, afegiu-hi les escopinyes i el julivert picat i remeu-ho tot bé.
A continuació, emboliqueu les patates amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Després, desemboliqueu-la, talleu-la per la meitat i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una paella ben calenta amb una mica d'oli, fregiu el lluç tallat a trossos ben gruixuts, fins que quedi ben dauradet.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les puntes d'espàrrecs.
I ja per acabar, poseu la salsa verda amb les escopinyes al fons del plat, poseu-hi el lluç, la patata i els espàrrecs a sobre, i guarniu-ho tot amb una mica de sal Maldon.
Seguidament, escorreu-les i poseu-les a coure al foc en un cassó tapat. Quan ja s'hagin obert, retireu-les del foc, traieu-ne la closca i reserveu-les.
Per fer la salsa verda, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu els alls laminats.
Quan estiguin daurats, retireu-los, afegiu el fumet de lluç al cassó i deixeu-ho coure. Quan la salsa hagi reduït, afegiu-hi les escopinyes i el julivert picat i remeu-ho tot bé.
A continuació, emboliqueu les patates amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Després, desemboliqueu-la, talleu-la per la meitat i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una paella ben calenta amb una mica d'oli, fregiu el lluç tallat a trossos ben gruixuts, fins que quedi ben dauradet.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les puntes d'espàrrecs.
I ja per acabar, poseu la salsa verda amb les escopinyes al fons del plat, poseu-hi el lluç, la patata i els espàrrecs a sobre, i guarniu-ho tot amb una mica de sal Maldon.