Lluerna amb tàrtar de tomàquet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Carrió
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les tàperes son la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. Es molt ric en flavonoids que li atorguen propietats antiinflamatories i antioxidants.

INGREDIENTS

  • 1 lluerna d'1,5 kg
  • sal i oli d'oliva
  • Per al tàrtar:
  • 1 kg de tomàquet vermell, però ferm
  • 1 ceba tendra
  • 50 g de tàperes
  • 1 culleradeta de mostassa antiga
  • 1 cullerada de vinagre
  • oli d'oliva i sal
  • Per a la reducció de vi:
  • 300 cl de vi blanc
  • 25 g de sucre
  • 100 g de mantega

PREPARACIÓ

Per fer el tàrtar, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets, poseu-los en un bol juntament amb la ceba tendra, també tallada a dauets, les tàperes picades, la mostassa, el vinagre, la sal, l'oli, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar a la nevera.

Per fer la reducció de vi blanc, poseu en un cassó el vi blanc i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi a la meitat. Seguidament, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir una estona més fins que quedi una crema suau.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu la lluerna tallada a trossos fins que estigui dauradeta.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar, premseu-ho bé, desemmotlleu-ho, poseu-hi la lluerna a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de vi blanc.