Lluç gratinat amb parmesà i confitat de tomàquet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marta Cabot (empresària de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 lluç d'1 o 2 kg aprox.
  • 1 llimona
  • 100 g de formatge parmesà
  • 50 g de pa ratllat
  • sal
  • pebre
  • 50 g de mantega
  • oli d'oliva (de gust suau)
  • Per al confitat de tomàquet:
  • 0,5 kg de tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • sal i pebre
  • un polsim de sucre
  • oli d'oliva
  • herbes aromàtiques (romaní, farigola)

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.

Per fer el confitat de tomàquet, en una cassola amb un raig d'oli sofregiu els alls picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet, salpebreu-ho, rectifiqueu-ho de sucre i oli, afegiu-hi les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Mentrestant, salpebreu els filets de lluç, poseu-los en una safata de forn untada amb oli, ratlleu-hi el formatge parmesà per sobre i espolseu-hi també una mica de pa ratllat per sobre. A continuació, amaniu-ho amb el suc d'una llimona i un bon raig d'oli, afegiu-hi uns daus de mantega i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 15 minuts.

Finalment, escorreu l'excés d'oli del confitat de tomàquet, tritureu-lo amb el Túrmix i reserveu-lo.

I ja per acabar, feu un llit amb el tomàquet confitat i poseu-hi el lluç a sobre.