Lluç del Mediterrani amb enciam de mar i cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Maria Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Melba, Vic

INGREDIENTS

  • 4 lloms de lluç de 160 g
  • 20 g d'enciam de mar deshidratat
  • 20 g d'espaguetis de mar deshidratats
  • 1 l d'aigua mineral
  • 16 cloïsses
  • fumet de lluç
  • oli
  • sal
  • 1 l d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Per fer el coulis d'enciam de mar, poseu l'enciam de mar en un bol amb aigua mineral calenta durant 10 minuts.
Després, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo bullir durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-lo a la Thermomix, coleu-lo i reserveu-lo.

A continuació, poseu els espaguetis de mar en un cassó amb aigua mineral calenta durant 10 minuts. Després, poseu-los en un cassó, deixeu-los bullir durant 25 minuts, escorreu-los i reserveu-los.

Tot seguit, en un cassó amb l'aigua mineral bullint, escaldeu les cloïsses durant uns segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu els lloms de lluç pel cantó de la pell fins que quedin dauradets.

I ja per acabar, emplateu el coulis d'enciam de mar, poseu-hi el llom de lluç a sobre, cobriu-lo amb els espaguetis de mar, poseu-hi les cloïsses al voltant i salseu-ho tot amb el fumet de lluç.