Lluç amb patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carl Borg
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Andaira, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de llom de lluç de 180 g
  • oli, sal, sal grossa, pebre negre
  • Per al puré de patates:
  • 4 patates grosses
  • 1 got de llet
  • sal
  • 40 g de mantega
  • 100 g de nata líquida
  • Per a la infusió de pells de patata:
  • les pells de les patates
  • 1/2 l d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Per fer la infusió de pells de patata, peleu les patates i deixeu-hi una pell molt gruixuda.
A continuació, reserveu les patates en un plat i poseu les pells en una safata de forn i deixeu-les-hi coure durant 25 minuts a 200 graus. Quan ja estiguin cuites, cobriu-les amb aigua mineral i deixeu-les reposar a la nevera durant 24 hores. Passades les 24 hores, coleu la infusió i poseu-la en una gerra.

Per fer el puré de patates, poseu en un cassó amb aigua les patates que teníeu reservades tallades a trossos, la llet, la nata líquida i la sal, i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Tot seguit, retireu les patates, poseu-les en un bol i aixafeu-les amb una forquilla. A continuació, afegiu-hi la mantega, la sal, el pebre, una mica d'aigua de la cocció i remeneu-ho bé.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els talls de lluç salpebrats.

I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi el lluç a sobre amb una mica de sal grossa i aboqueu-hi la infusió al voltant.