Lluç amb oli de pinyons

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Lluç amb oli de pinyons
  • (per a 2 persones)
  • 1 llom de lluç de palangre
  • 200 g mongetes tendres de Kenya
  • 25 g mantega
  • 2 cullerades pinyons
  • 25 g ceps congelats
  • 1 culleradeta farina de ceps

PREPARACIÓ

1. Posem una paella al foc amb una miqueta de mantega i un rajolinet d'oli, al voltant de la mantega.

2. Hi daurem els pinyons. En un minut, aproximadament, ja estaran a punt.

3. Posem les mongetes tendres en un recipient de vidre. Hi afegim una mica de la farina de ceps i una mica de sal.

4. L'aigua de descongelar els ceps, l'afegim a les mongetes per coure-les al vapor. Tapem el recipient amb una mica de paper film. Fem un parell de foradets de seguretat i cap al microones durant 6 minuts, a 600 watts.

5. Posem una altra paella al foc fins que sigui ben calenta. Hi afegim un rajolí d'oli i una miqueta de sal.

6. Fem uns talls de lluç i els comencem a marcar per la part de la pell.

7. Tallem els ceps a trossets, un cop descongelats, i els afegim a la cassola dels pinyons. Hi afegim una miqueta de sal i una mica de l'aigua de coure les mongetes.

8. Posem els talls de lluç que hem marcat a la paella on tenim els pinyons i els ceps. Uns segons i ja ho tindrem!

9. Emplatem: en un plat fondo hi posem les mongetes tendres, totes en línia. Posem els ceps i els pinyons escampats al damunt de les mongetes. A sobre, hi posem la suprema de lluç i ho salsem amb una mica de crema de ceps (l'entrant que acompanya aquest plat en el menú que us proposem en aquesta ocasió). Que vagi molt de gust!