Lluç a la marinera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carmen Sibill
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els alls son un condiment que, a diferencia d'altres verdures, és molt ric en proteïnes i hidrats de carboniAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 lluç de palangre
  • 600 g de cloïsses
  • 2 ous durs
  • 1 raig de conyac
  • 1 tomàquet triturat (o 2 cullerades del de pot)
  • 100 g de farina
  • julivert
  • 3 grans d'all picats al morter
  • 1/2 l de fumet
  • 2 fulles de llorer
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu un bon raig d'oli i un raig de conyac en una cassola, tapeu-la i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
Mentrestant, piqueu els alls amb un morter, afegiu-hi el tomàquet triturat i una mica de sal, remeneu-ho bé, poseu-ho a la cassola amb l'oli i el conyac i les fulles de llorer i deixeu-ho sofregir. Quan el tomàquet estigui dauradet, poseu-hi el fumet i el julivert picat i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi els talls de lluç ja salpebrats i enfarinats i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Quan hagi arrencat el bull, cobriu els talls de lluç amb el suc, tapeu la cassola, apagueu el foc i deixeu-ho coure amb el seu vapor durant 8 minuts. Després, engegueu el foc i deixeu-ho coure durant 5 minuts.Tot seguit, poseu les cloïsses en un cassó sense aigua, tapeu-lo i deixeu-les coure fins que s'obrin.Finalment, afegiu les cloïsses i els ous durs tallats per la meitat a la cassola del lluç, apagueu el foc i deixeu-ho coure amb el seu vapor i amb la cassola tapada durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu el lluç amb les cloïsses i els ous durs i salseu-ho tot amb el suc de la seva cocció.
Anar al contingut