Lluç a la basca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Guanter (jubilada)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc, com el lluç, s'aconsella prendre'l 3 o 4 cops a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 lluç d'1,5 kg
- 400 g de cloïsses
- 5 alls
- 2 cebes
- julivert picat
- 1 got de vi blanc
- 2 ous
- 8 espàrrecs grossos
- oli
- pebre
- sal
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cloïsses en un bol amb aigua i sal durant una estona perquè treguin la terra que tinguin.
A continuació, en un cassó amb oli sofregiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i deixeu-ho sofregir una estona fins que la ceba quedi transparent.
Tot seguit, salpebreu el lluç, enfarineu-lo, afegiu-lo a la cassola del sofregit, juntament amb el vi blanc i les cloïsses escorregudes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts mentre remeneu la cassola com si féssiu un pil-pil. Després, poseu-hi una mica de julivert picat, els espàrrecs i els ous durs, pelats i tallats per la meitat, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el lluç amb els espàrrecs i l'ou dur, i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
A continuació, en un cassó amb oli sofregiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i deixeu-ho sofregir una estona fins que la ceba quedi transparent.
Tot seguit, salpebreu el lluç, enfarineu-lo, afegiu-lo a la cassola del sofregit, juntament amb el vi blanc i les cloïsses escorregudes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts mentre remeneu la cassola com si féssiu un pil-pil. Després, poseu-hi una mica de julivert picat, els espàrrecs i els ous durs, pelats i tallats per la meitat, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el lluç amb els espàrrecs i l'ou dur, i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.