Lluç a la basca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Guanter (jubilada)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc, com el lluç, s'aconsella prendre'l 3 o 4 cops a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 lluç d'1,5 kg
  • 400 g de cloïsses
  • 5 alls
  • 2 cebes
  • julivert picat
  • 1 got de vi blanc
  • 2 ous
  • 8 espàrrecs grossos
  • oli
  • pebre
  • sal
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cloïsses en un bol amb aigua i sal durant una estona perquè treguin la terra que tinguin.

A continuació, en un cassó amb oli sofregiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i deixeu-ho sofregir una estona fins que la ceba quedi transparent.

Tot seguit, salpebreu el lluç, enfarineu-lo, afegiu-lo a la cassola del sofregit, juntament amb el vi blanc i les cloïsses escorregudes, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts mentre remeneu la cassola com si féssiu un pil-pil. Després, poseu-hi una mica de julivert picat, els espàrrecs i els ous durs, pelats i tallats per la meitat, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu el lluç amb els espàrrecs i l'ou dur, i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut